15 Kasım 2009 Pazar

Türk Gıda Kodexinde Gıdayla İlgili Tebliğlerin İsimleri


-Alkollü içeceklerde hacmen alkol miktarının etikettle bildirilmesi hakkında tebliğ (2003/6)

-Alkolsüz içeceklertebliğ(2007/26)

-Aromatize şarap, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli tebliğ(2006/28)

-Baharat tebliğ(2000/16)

-Bal tebliğ(2005/49)

-Bebek ve küçük çocuk ek gıdaları tebliğ(2007/50)

-Bebek formülleri tebliğ(2008/52)

-Belirli gıda maddelerinde nitrat seviyesinin resmi kontrolü için numune alma, numune hazırlama ve analiz metodu kriterleri tebliğ(2008/63)

-Bira tebliğ(2006/33)

-Bitki adı ile anılan yemeklik yağlar tebliğ(2001/29)

-Bulgur tebliğ(2009/24)

-Buğday unu tebliğ(99/01)

-Çeltik tebliğ(2002/11)

-Çiğ kanatlı eti ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları tebliğ(2006/29)

-Çiğ kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımları tebliğ(2006/31)

-Çiğ süt ve ısıl işlem görmüş içme sütleri tebliğ(2000/6)

-Çikolata ve çikolata ürünleri tebliğ(2003/23)

-Devam formülleri tebliğ(2008/53)

-Distile alkollü içkiler tebliğ(2005/11)

-Dondurma tebliğ(2004/45)

-Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğ(2002/13)

-Enerji içecekleri tebliğ(2006/47)

-Et ürünleri tebliğ(2000/4)

-Fermente sütler tebliğ(2009/25)

-Gıda katkı maddelerinin safıkkriterleri analiz yöntemleri metodları tebliğ(2001/46)

-Gıdalarda kullanılan tatlandırıcıların saflık kriterleri tebliğ(2001/49)

-Gıda maddelerinde kullanılan tatlandırıcılar tebliğ(2006/45)

-Gıda maddelerinde bulaşanalrın maksimum limitleri hakında tebliğ(2008/26)

-Gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları tebliğ(2002/58)

-Gıda maddelerinin ve gıda bileşenlerinin üretiminde kullanılan ekstraksiyon çözücüleri tebliğ(2002/9)

-Gıda maddelerinde mikotoksinlerin seviyesinin resmi kontrolü için numune alma, numune hazırlama ve analz metodu kriterleri tebliğ(2007/21)

-Gıda maddelerinde pestisit kalıntılarının resmi kontrolü için numune alma metodları tebliğ(2006/51)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan plastik madde ve malzemelerinin bileşenlerinin migrasyon testi için genel kurallar tebliğ(2005/34)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan epoksi türevi madde ve malzemeler tebliğ(2005/32)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan plastik madde ve malzemeler tebliğ(2005/31)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin migrasyon testinde kullanılan gıda benzerleri lisesi tebliğ(2005/33)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan rejenere selüloz filmlerden yapılmış madde ve malzemeler tebliğ(2001/39)

-Gıda maddeleri ile temas eden maddeve malzemelerde bulunacak sembolün belirlenmesi hakkında tebliğ(2002/8)

-Gıda maddeleri ile temas eden ve vinil klorür monomer içeren madde ve malzemeler hakkında tebliğ(2002/5)

-Gıda maddelerinde kullanılan renklendiricilerin saflık kriterleri tebliğ(2002/27)

-Gıda maddelerinde kullanılan renklendiriciler tebliğ(2002/55)

-Gıda maddelerinde kurşun, kadmiyum, civa ve3-monokloropropan-1,2-diol seviyesinin resmi kontrolü için numune alma, numune hazırlama ve analiz metodu kriterleri tebliğ(2008/11)

-Gıda maddelerinin parti numalarına ait işaretlerin veya sembollerin belirlenmesi hakkında tebliğ(2002/6)

-Gıda maddeleri ile temasta bulunan madde ve malzemeler tebliğ(2002/32)

-Gıda maddelerinde bulunmasına izin verilen pestisitlerin maksimum kalıntı limitleri tebliğ(2008/41

-Glutensiz gıdalar tebliğ(2003/33)

-Hindibağ ekstratı tebliğ(2008/56)

-Hayvansal kökenki gıdalarda veteriner ilaçları maksimum kalıntı limitleri tebliğ(2002/30)

-Hızlı dondurulmş ve dondurulmuş gıda maddelerinin depolanması, muhafazası ve taşınması esnasındaki sıcaklıkların işlenmesi hakkında tebliğ(2002/7)

-Hızlı dondurulmuş gıda maddeleri tebliğ(2004/46)

-Hızlı dondurulmuş gıdaların sıcaklık kontrolü için numune alma ve analiz metodları tebliğ(2001/45)

-İnsan tüketimine sunulan şekerlerin analiz yöntemleri tebliğ(2002/26)

-İrmik tebliğ(2002/21)

-Kahve ve kahve ekstratları teliğ(2006/52)

-Kakao ve kakao ürünleri tebliğ (2000/10)

-Kilo verme amaçlı enerjisi kısıtlanmış gıdalar(2001/41)

-Koyulaştırılmış süt ve süt tozunun analiz metodları tebliğ(2002/16)

-Koyulaştırılmış sütlerden ve süt tozundan numune alma metodu tebliğ(2002/15)

-Koyulaştırılmış süt ve süt tozu tebliğ(2005/18)

-Krema ve kaymak tebliğ(2003/34)

-Lokum tebliğ(2004/24)

-Madde ve malzemelerden gıda malzemelerine geçen vinil klorür miktarı analiz metodu tebliğ(2002/22)

-Makarna tebliğ(2002/20)

-Mekanik olarak ayrılmış kanatlı eti tebliğ(2007/34)

-Mekanik olarak ayrılmış kırmızı et tebliği(2007/35)

-Mercimek tebliğ(2003/25)

-Meyve suyu ve benzeri ürünler tebliğ(2006/56)

-Mirobiyolojik kiterler tebliğ(2009/6)

-Özel beslenme amaçlı gıdalara eklenebilecek bileşenler tebliğ(2006/37)

-Özel beslenme amaçlı gıdalar tebliğ(2002/34)

-Özel tıbbi amaçlı diet gıdalar tebliğ(2001/42)

-Prinç tebliğ(2001/10)

-Reçel, jöle, marmelat ve tatlandırılmış kestane püresi tebliğ(2006/55)

-Renklendiiciler ve tatlandırıcılar dışındaki gıda katkı maddelerinin saflık kriterleri tebliğ(2002/28)

-Renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki gıda katkı maddeleri tebliğ(2008/22)

-Sakız tebliğ(99/2)

-Siyah çay tebliğ(2008/42)

-Sofralık zeytin tebliğ(2008/24)

-Sürülebilir yağla/ margarin ve yoğun yağlar tebliğ(2008/21)

-Şarap tebliğ(2008/67)

-Tuz tebliğ(2007/53)

-Sporcu gıdaları tebliğ(2003/42)

-Şeker tebliğ(2006/40)

-Tahin helvası tebliğ(2008/6)

-Tahin tebliğ(2004/22)

-Tereyağ, diğer süt yağı esaslı sürülebilir ürünler ve sade yağ tebliğ(2005/19)

-Trunçgil meyvelerinde yüzeyde kullanılacakkoruyucu maddeler ve bu koruyucuların kalitatif ve kantitatif analiz metodları tebliğ(2002/19)

-Üzüm pekmezi tebliğ(2007/27)

-Yenilebilir buzlu ürünler tebliğ(2005/43)

-Yenilebilir kazein ve kazeinat tebliğ(2001/22)

-Yenilebilir kazein ve kazeinatların analiz metodları tebliğ(2002/18)

-Yenilebilir kazein ve kazeinatlardan numune alma metodu tebliğ(2002/17)

-Yumurta ve yumurat ürünlleri tebliğ(2007/54)

-Zeytin yağı ve prina yağı tebliğ(2007/36)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder